ENI Viva Italia powered by Chekstar is gericht op alle Italiaanse merken, of het nu oude glorie of moderne trots betreft. ENI Viva Italia powered by Chekstar is een initiatief van de ervaren evenementenorganistor 402 Automotive, die tal van bekende festivals op haar naam heeft staan, zoals het Nationaal Oldtimer Festival, Paddock Porsche Scene en de American Sunday. Het evenement zal zich 402 kennende daarom onderscheiden door een gevarieerd programma aanbod op de baan en op de paddocks.

Op de paddocks treft u tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. Standhouders bieden u accessoires (auto- en lifestyle), onderdelen, verzekeringen en nog veel meer, zoals automobilia (boeken, folders en miniaturen). Daarnaast vindt er het Concorso d' Eleganza plaats. Hierbij wordt gestreden in diverse klasses en gaan de winnaars met prachtige prijzen naar huis. Uiteraard beoordelen ervaren juryleden de bolides welke wagens in aanmerking komen voor de prestigieuze prijs.

Op het circuit is het een komen en gaan van race-auto's, circuitfanaten of circuittoeristen. Het baanprogramma biedt voor iedereen wat wils. Zo is er het onderdeel Vrij Rijden voor zowel de Sportklasse en de Toerklasse. In de Toerklasse kun je met passagier en zonder helm lekker het circuit verkennen en genieten van het bochtenwerk en de rijkunsten van je Italiaanse bolide. De sportklasse is bedoeld voor circuitfanaten die hun auto lekker de sporen willen geven.

Daarnaast is ENI Viva Italia powered by Chekstar een evenement waar de doorgewinterde circuitracers hun gang kunnen gaan in enkele demoraces. Raceklassementen boeken hier een zogenaamde demosessie.

Profiel bezoekers: consument met interesse in Italiaanse auto's, lifestyle, design, performance, accessoires, kleding, eten en drinken

Prognose: 13.000 - Leeftijd: 25 tot 65 jaar

- Geslacht: 55% man, 45% vrouw

- Herkomst: 40% Randstad, 30 % Noord . 30% Oost en Zuid Nederland

- Inkomen: modaal / boven modaal

Profiel deelnemers: fabrikanten, producenten, distributeurs en detailhandelaren van Italiaanse autogerelateerde producten, diensten, lifestyle en design.