Lancia Fulvia Sport Zagato uit 1970 aanwezig

20 Maart 2024
Lancia Fulvia Sport Zagato uit 1970 aanwezig

Viva Italia is bij uitstek de plek om zowel Italiaanse supercars als Italiaanse klassiekers te bewonderen. In dit artikel focussen we ons op de laatstgenoemde groep auto's waarbij we gaan kijken naar de Lancia Fulvia Sport Zagato uit 1970. Het is een samenwerking tussen enerzijds de Italiaanse autofabrikant Lancia en carrosseriebouwer Zagato.

Wat moet je weten over deze Lancia Fulvia Sport Zagato? 

Met zijn opvallende en aerodynamische vormgeving, unieke details en dubbele bult op het dak, heeft de Fulvia Sport Zagato naast een sportief uiterlijk ook nog eens een opvallende uitstraling. De meest voorkomende motor was een 1.3-liter V4-motor met een vermogen variërend van ongeveer 90 tot 115 pk, afhankelijk van de configuratie. Dankzij zijn geavanceerde ophanging en uitgebalanceerde chassis bood de Fulvia Sport Zagato uitstekende rijeigenschappen en wendbaarheid. Het nauwkeurige stuurgedrag en de responsieve handling maakten het tot een plezierige auto om mee te rijden, zowel op bochtige bergwegen als op het circuit. Gedurende zijn productiejaren werden er naar schatting ongeveer 7.000 tot 8.000 exemplaren van de Fulvia Sport Zagato wat ervoor zorgt dat het een vrij exclusieve auto is. 
 

Wat kun je verwachten tijdens Viva Italia?
Op 28 april 2024 april ziet het van 09:00 tot 17:00 weer rood van de Ferrari’s, geel van de Lancia's en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers! Bewonder meer dan 1200 unieke Italiaanse bolides op de showpaddock, kruip zelf achter het stuur van jouw Italiaanse auto tijdens een van de baansessies of geniet vanaf de tribune van al de Italiaanse auto-adrenaline op de baan. Ben jij in het bezit van een Italiaanse auto? Bestel dan hier voor slechts €6 jou showautoticket en garandeer jezelf van een mooie plek op de paddock van Viva Italia.BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: