Fiat Abarth R1 uit 1971 aanwezig

21 Maart 2024
Fiat Abarth R1 uit 1971 aanwezig

Naast de supercars van Ferrari en Lamborghini is er tijdens Viva Italia ook veel aandacht voor de unieke en klassieke auto's die de Italiaanse automarkt te bieden heeft en had. De Fiat Abarth R1 van de afbeelding is een voorbeeld van zo'n unieke en klassieke auto. Deze Abarth zal dan ook de gehele dag te zien zijn op de showpaddock. 

Wat moet je weten over deze Fiat Abarth R1? 

De Abarth R1 werd ontwikkeld als een sportieve variant van de Fiat 850-serie. Abarth was gespecialiseerd in het tunen van Fiats voor zowel straatgebruik als motorsport. De R1 werd aangedreven door een opgewaardeerde versie van de Fiat 850-motor. De exacte specificaties kunnen variëren, maar de motor was meestal een 4-cilinder boxermotor met een inhoud van ongeveer 850 cc tot 1000 cc. De eigenaar heeft ons laten weten dat door enkele gedane upgrades de auto momenteel beschikt over 140 pk en een topsnelheid van 230 km/h. Vanwege hun beperkte productieaantallen en hun historische betekenis zijn Abarth R1-modellen vandaag de dag zeer gewild bij verzamelaars.
 

Wat kun je verwachten tijdens Viva Italia?
Op 28 april 2024 april ziet het van 09:00 tot 17:00 weer rood van de Ferrari’s, geel van de Lancia's en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers! Bewonder meer dan 1200 unieke Italiaanse bolides op de showpaddock, kruip zelf achter het stuur van jouw Italiaanse auto tijdens een van de baansessies of geniet vanaf de tribune van al de Italiaanse auto-adrenaline op de baan. Ben jij in het bezit van een Italiaanse auto? Bestel dan hier voor slechts €6 jou showautoticket en garandeer jezelf van een mooie plek op de paddock van Viva Italia.BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: